Nadelen zelf bestanden uploaden

Zelf video bestanden uploaden via Hogans Play is handig en niet moeilijk. Toch zitten er wel nadelen aan het zelf uploaden. Om ervoor te zorgen dat alle browsers de video af kunnen spelen, moet er een MP4 en een WebM bestand komen.

Vaak is het lastig om deze bestanden optimaal te maken als je geen professional bent. Wij adviseren daarom ook om altijd video’s te embedden.

Waarom MP4 bestanden?
Sinds 2016 worden H.264 gecodeerde video’s in een MP4-videobestand gezien als het standaardformaat voor alle online HTML5-video’s. Dus als het gaat over het optimaliseren van een HTML5-video, praten we over het optimaliseren van een MP4-video voor een snellere weergave. De manier waarop deze optimalisatie gedaan wordt heeft te maken met het MP4-bestand en hoe de streaming van de video werkt.

Wat is WebM?
WebM is een open standaard voor gecomprimeerde video-inhoud. Het is gebaseerd op twee open codecs die gebruikt worden om video- en audiocomponenten te comprimeren. De video-inhoud van een WebM bestand wordt gecomprimeerd met VP8. VP8 is een open-technologie van Google, waarvan de compressie standaarden concurrerend zijn met die van MPEG4. Dit bestandsformaat wordt gebruikt in het video-element van HTML5.